+48 793 003 259 aronia@aronia.org.pl

Aktualności ze świata aronii

oraz ciekawostki poświęcone owocom aronii.

Infografika o aronii

Infografika o aronii, czyli dlaczego warto jeść aronię.

Aronia i antocyjany

Czym są antocyjany, jaki wpływ mają na nasze zdrowie, oraz o ich zawartości w owocach aronii.

Błonnik w owocach

Zapraszamy do zapoznania się z informacjami o zawartości błonnika pokarmowego w poszczególnych owocach.

Metodyka Integrowanej Produkcji Aronii

Państwowa Inspekcja Ochrony Roślin i Nasiennictwa (PIORiN), zatwierdziła i opublikowała Metodykę Integrowanej Produkcji Aronii, stworzoną przez Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach.

Błonnik w owocach

Błonnik pokarmowy to substancje pochodzenia roślinnego, które w ogóle lub tylko w nieznacznym stopniu ulegają trawieniu w przewodzie pokarmowym.

Czerwiec w naszej szkółce aronii

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z naszej szkółki. Czerwiec był bardzo gorącym miesiącem mimo to, sadzonki prezentują się okazale.

Wznowienie książki „Aronia Superowoc”

Miło nam poinformować, że wznowiona została publikacja książki o aronii pt. „Aronia superowoc” pod redakcją prof. Iwony Wawer. Jednym ze współautorów pozycji jest mgr Piotr Eggert.

F
F